bankszámlanyitás

Ide olyanok élményeit, tanácsait várjuk és tesszük közzé, akik már huzamosabb ideig éltek külföldön, és élettapasztalataikat szívesen megosztanák másokkal. Például ilyenekre gondolunk: társasági élet, kultúra, oktatás, egészségügy, szociális támogatások, vallás, étkezés, szórakozás, stb. Ha a letelepedés is érdekel, ezt a fórumot mindenképp érdemes olvasgatnod!

bankszámlanyitás

HozzászólásSzerző: angliamunka6 » 2009.08.19. 09:37

ebben a topicban elsősorban a bankszámlanyitással kapcsolatos infóitokat, és tapasztalataitokat várjuk.
Előre is köszi mindenkinek
angliamunka6
 
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2009.08.19. 08:38

Re: bankszámlanyitás

HozzászólásSzerző: angliamunka6 » 2009.08.19. 09:38

http://www.magyaroklondonban.com/ftopic ... c-180.html


Két héttel ezelőtt érkeztem. Másnap végigjártam a nagyobb bankokat, és mindenhol bankszámlanyitás felől érdeklődtem. Azt hallottam, hogy a válság miatt eléggé megszigorították a dolgokat. Nekem csak útlevelem, illetve magyar személyim volt, a londoni címem igazolni még nem tudtam.

- HSBC: Passport Accountot ajánlottak havi 6 GBP-ért. Ehhez jár némi extra, pl. ingyen SIM kártya, ami a kezdéskor végülis jól jöhet. (De jó tudni, hogy ez 3GBP-s tétel.) Ingyenes számlát nem tudtak ajánlani.

- Barclays: 20 percig nézegették a személyimet, mire kisütötték hogy mivel nem ugyanaz a kártyaszáma a lakcímkártyának és a fényképes igazolványnak, ezért nem tudják elfogadni. (Jó tudni annak, aki még otthon van, hogy elfogadták volna az otthoni bankomtól hozott eredeti számlakivonatot, amin rajta van az otthoni cím.)

- Abbey: szóba sem álltak velem, mert nem vagyok még itt 2 hónapja.

- Lloyds: nem kértek lakcímigazolást. Azonnal felajánlották a Silver Accountot, ami az első 2 hónapban 3GBP, utána 8, viszont egy csomó extra jár hozzá. (Pl. Money transfer Card) Választhattam volna Classic accountot is ami ingyenes, viszont ismerőseim megjárták ezzel, mert 3 hét után még nem kapták meg a kártyájukat. Ezért kifaggattam az ügyintézőt, hogyha a Silvert választom később áttérhetek-e a Classicra. Nincs szeződés, hogy csak x hónap után lehet áttérni, nincs díja, bármikor megtehetem-mondták. Így persze a Silvert választottam, és 3 nap után megkaptam a kártyám.

Remélem van, akinek segít ez a friss infó
angliamunka6
 
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2009.08.19. 08:38

Re: bankszámlanyitás

HozzászólásSzerző: angliamunka6 » 2009.08.19. 09:39

Sziasztok!

nos, sikerült bankszámlát nyitnom es nagyon egyszerűen ment. Besétáltam a legközelebbi Lloyds-ba és csupán az ID-mal röpke fél óra alatt máris számlatulajdonossá váltam. Classic csomagot kaptam, már meg is jött a kártyám ami egy dombornyomásos VISA bankkártya. Kaptam személyi bankárt is, aki hihetetlenül kedves volt, meg a munkakereséshez is adott tippeket es kaptam proof of address-t meg mielőtt bármilyen bank papírom lett volna. Lehet, h emberfüggő, de szerintem próbáljátok meg itt, mar több magyarnak bejött.

Szep napot!

Csilla

http://www.magyaroklondonban.com/ftopic ... c-180.html
angliamunka6
 
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2009.08.19. 08:38

Re: bankszámlanyitás

HozzászólásSzerző: euworkmarcell » 2009.08.19. 10:09

Még egy érv a Lloyds mellett: tegnap utalt nekem valaki Angliából a Lloyds-on át, és az összeg már ma meg is érkezett a magyar bankszámlámra! Más bankoknál ez egy hét is lehet.
euworkmarcell
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: 2008.12.01. 15:33


Vissza: Élet külföldön

cron