Utazás Angliába

Hogyan lehet eljutni külföldre olcsón? Mit kell tudni a fapadosokról? Hogyan tudsz közlekedni egy idegen országban?

Utazás Angliába

HozzászólásSzerző: eva82 » 2008.12.08. 19:01

Ha már megvan a kiszemelt munkahely, valahogy el is kell jutni oda! Eltalálni egy ismeretlen ország egy kis városába nem is olyan bonyolult, hála az Internetnek!

Repülővel


Általában a fapados járatok olcsóbbak, de azért érdemes csekkolni a Malév járatait is, néha vannak jó akcióik. Ennek persze az a hátránya, hogy csak az oda-vissza jegy éri meg.
www.malev.hu


Fapados járatok


London
Wizzair vagy Easyjet. Általában a Wizzair olcsóbb. A Ryanair balatonról induló járatai ősztől szünetelnek, ki tudja meddig. Viszont Pozsonyból indul járat. Pozsonyba pedig vonattal kb 5000 Ft-ért eljutsz. Erre kb. 4-5 órát kell szánni, mert a vonatút Budapestről 3 óra, viszont onnan még a reptérre el kell jutni a helyi busszal.
www.wizzair.hu
www.easyjet.hu
www.ryanair.com


Belvárosba: metróval, vonattal, vagy busszal tudsz bejutni.
Metró- és busztérképek
Útvonaltervező Londoni utazáshoz

Más városokba: busz vagy vonat
Útvonaltervező az Egyesült Királyságon belüli utazáshoz


A repülőterek speciális transzferjáratai ezeken kívül:


Heathrow (a belvárostól nyugatra kb. 25 kilométerre)
http://www.heathrowairport.com/
Heathrow Express (Heathrow repülőtérről London Paddington pályaudvarra 15 percenként közlekedő vonat. Menetidő: 15-20 perc. 


Gatwick (a belvárostól délre kb. 50 kilométerre)
www.gatwickairport.com[url=http://www.gatwickexpress.co.uk]
Gatwick Express[/url] (Gatwick repülőtérről London Victoria pályaudvarra közlekedő vonat. Menetidő: 30-35 perc. 


Stansted (a belvárostól északkeletre kb. 60 kilométerre)
www.stanstedairport.com
Stansted Express(Stansted repülőtérről London Liverpool Street (megáll Tottenham Hale állomáson is) pályaudvarra közlekedő vonat.
Menetidő: 45 perc. 

Luton (a belvárostól északra kb. 50 kilométerre)
www.london-luton.co.uk
Ingyenes buszjárat viszi az utasokat Luton Airport Parkway vasútállomásra, ahonnan vonattal 30-40 perc alatt eljutsz a King's Cross és más londoni állomásokra.
Bristol, Edinburgh
Pozsonyból Ryanair (lásd London).
www.ryanair.com


Manchester
A Jet2 nevű légitársaság indít ide járatokat.
www.jet2.com


Glasgow
Elvileg Ryanair Budapestről, de ez szintén szünetel ősztől. A legolcsóbb általában Milánóba elmenni Wizzair-rel, és onnan Ryanairrel tovább. Elég jó a csatlakozás, de hát elég hosszú így az út.
www.wizzair.hu
www.ryanair.com


Busszal


A Cseh busz nevű társaság buszai minden nap 9.15-kor indulnak Budapestről Londonba, megállnak Győrben is. A csak oda jegy 21.000Ft, a retúr 32.500Ft.


Volánbusz: Londonba 43.110Ft a nyitott retúr, 29.610Ft egy útra. Érdemes a neten foglalni, ott olcsóbban tudsz jegyekhez jutni.Autóval


Útvonaltervet készíthetsz magadnak a Viamichelin –en, a kompjegyekkel kapcsolatban itt találsz információt.Útvonaltervezésaz Egyesült Királyságon belüli utazáshoz: Transportdirect Itt van minden: autó, busz, vonat, tube, stb.
eva82
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2008.12.06. 08:48

Re: Utazás Angliába

HozzászólásSzerző: balintka » 2008.12.10. 16:57

Sziasztok! Így karácsony tájékán van egy-két dolog, amire érdemes odafigyelni a repjegy vásárlásakor!!
IDŐBEN EMBEREK, MERT ILYENKOR MÁR BAROMI DRÁGA A REPÜLŐJEGY!!!

Ha mégsem sikerült megvennetek, akkor vannak olcsóbb lehetőségek is pl: az iwiw-en hirdető emberkék Magyarország és Anglia közötti fuvarozó szolgáltatása. Erre azonban nagyon figyeljetek oda, néhány barátom a következőképpen járt tavaly karácsonykor:
Egy magát Rolinak nevező fiatalember  hirdette magát az iwiw-en, miszerint 4 embert haza tud fuvarozni 20000Ft-os áron (per koponya). ezzel addig semmi gond sincs, ameddig nem adsz oda egy vadidegen HONFITÁRSADNAK  x összeget. Szerencsénkre ők nem voltak ilyen buták, hogy előre pénzt adjanak bárkinek is, viszont a srác az indulás előtt eltűnt, elszállt…
Szóval kénytelenek voltak tripla áron repjegyet venni, egy-két nappal karácsony előtt!!!!!
Ez csak egy jótanács, fő az óvatosság!!
Persze tisztelet a kivételnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
balintka
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2008.12.06. 08:50

Re: Utazás Angliába

HozzászólásSzerző: abraham54 » 2009.06.09. 10:12

Sziasztok, ha már az utazásnál tartunk tudnátok segiteni abban, hogy: Norwicba hogy jutok el aránylag időben is és anyagilag is a legmegfelelőbben.
Utjaim a következő két alkalom mindegyik más utvonalu.. Repülőjegy Bp-Amszterdam -Amszterdam Norwich " oda vissza repjegy 122.000 Ft."( 4,5 óra)Másik ut: Fapados Londonig oda-vissza 47.000,-Ft innen tovább utaztam busszal ami 8 órát vett igénybe minden kereszteződésbe megállt a busz. Hőguta
kerülgetett 8 órát egyhelyben ülni, azt hittem soha nem lesz vége mindez oda-vissza 2X 14.700 ft. = egyenleg biztositással 80.000 ft kevesebb mint a
122.000 ft, de ez 2 napomat vett igénybe..Mellesleg csodálatos hely Norwich gyönyörü tengerparttal, kastélyokkal rengeteg látnivalóval. Az emberek
kedvesek, segitőkészek.. HA VAN EGY HARMADIK UT rövidebb idővel kedvezményesebb árakkal és valaki jártas e tájon kérem az információt és a
tapasztalatokat. Előre is köszönöm. Mindenkinek szép napot kivánok: Gabriella
abraham54
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009.06.09. 00:38


Vissza: Közlekedés

cron