Bulizni Angliában

Ide olyanok élményeit, tanácsait várjuk és tesszük közzé, akik már huzamosabb ideig éltek külföldön, és élettapasztalataikat szívesen megosztanák másokkal. Például ilyenekre gondolunk: társasági élet, kultúra, oktatás, egészségügy, szociális támogatások, vallás, étkezés, szórakozás, stb. Ha a letelepedés is érdekel, ezt a fórumot mindenképp érdemes olvasgatnod!

Bulizni Angliában

HozzászólásSzerző: timilány » 2008.12.05. 06:42

Az angol buli fogalmával egy pohárszedéses meló kapcsán kerültem először közelebbi kapcsolatba. Miután dolgozzunk és pénzt keressünk felkiáltással mentem Angliába, eszem ágában nem volt bulikra pazarolni drága időm és energiám. Miután belerázódtam a szobaszervízes housekeeping-es munkába, túlórát vállaltam pohárszedőként egy disco-pubban. Véletlenül úgy alakult, hogy az első pohárszedős bulimon pont jelmezbál volt, ráadásul amolyan minden korosztály jöhet-jelmezbál. Hát az valami lenyűgöző volt. Nem véletlen, hogy jelmezeket áruló és kölcsönző boltok vannak Anglia-szerte. Drága, pazar és fantáziadús jelmezekbe öltözött figurák ugráltak és mulattak (hát igen, a jelmez és az alkohol kombinációja csodákra képes)
Voltak ott „csapatos jelmezek”, pl. egy lovasgárda, egyik ember a ló, másik a lovas- mindez összegabalyodva, mégis működőképesen - popegyüttesek, férfi Marilin Monroe stb. de a klasszikus jelmezekbe – mint pl. boszorkány, tündér- öltözött emberek is változatos stílusú ruhákban pompáztak. Számomra a legemlékezetesebb egy zuhanykabinnak öltözött emberke volt, ahogy ott kukucskált ki a függöny mögül… félelmetesen jó volt!
Ha party-time van, akkor az angol nők sokkal merészebben öltözködnek, mint mi, magyarok. Kortól és súlytól (a jelmezbálokban nemtől is) függetlenül fölveszik a legkihívóbb szerkókat és olyan felszabadultan táncolnak benne, hogy öröm nézni. Mi itt Magyarországon csak illedelmesen illegünk-billegünk a zenére és valamiért eszünkbe se jut, hogy a hétvégi bulira a bulizós szerelésünkhöz fölvegyük a bulizós parókánk.
Ezek a „hűvös” angolok igazán tudnak bulizni. Én, a félős, bulikerülő, vidékről szalajsztott lány a 150 centimmel és 65 kilómmal méhecskének öltöztem…feszülős fekete naci, keresztbe csíkos top és szárnyacskák….és nem lógtam ki a sorból!
Itt tényleg nem a méret és a paraméter a lényeg, hanem hogy buli van….
timilány
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2008.12.05. 06:39

Re: Bulizni Angliában

HozzászólásSzerző: Londonboy » 2008.12.05. 06:50

Ez igaz.
Meg kell hogy mondjam az itteni emberek nagyon jol tudnak bulizni!Nem is jol hanem inkabb felszabadultan amibe nincs semmi gorcs!Meg az oregek 50-60-70 korosztaly is elemegy bulikba es felhotlenul szorakozik es ha kell beoltozik!Itt divat egyfajta kultusz hogy bulik alkalmaval az emberek beoltoznek valaminek(szuperhos-hires rocker-pilota-nover-stb)!
Londonboy
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2008.12.02. 19:53


Vissza: Élet külföldön

cron