Oldal: 1 / 1

Baloldali közlekedés

HozzászólásElküldve: 2008.12.05. 06:56
Szerző: timilány
A közlekedés…hát igen. Balkezesként azt mondom, tök logikus. De ha nem vagy balkezes, azzá válsz -előbb vagy utóbb. Gyalogosként azt mondom, néhány halálközeli élmény után meg lehet szokni, hogy mikor ne ugrálj le csak úgy rutinból a járdáról. Ha kocsit vezetsz, akkor meg azt kell megszoknod, hogy nem mindig neked van igazad. Ha sehol senki, te pedig nagy nyugodtan haladsz a jobb oldalon, és egyszer csak szembe jönnek veled, akkor azt tanácsolom, ne ragaszkodj mindenáron ahhoz a sávhoz, és ne várd, hogy a másik „menetiránnyal szemben” közlekedő autós eltakarodjon az utadból, mert nem fog. És még dudál is a bunkója.

magyar kocsival

HozzászólásElküldve: 2008.12.08. 02:14
Szerző: mismus
Sokan kérdezik tőlem, hogy lehet-e nálunk magyar, jobbkormányos kocsit vezetni. Ha a külföldi rendszámú gépjárművet hozunk be, azt csak 6-12 hónap után kell brit nyilvántartásba vetetni. Az Egyesült Királyságban tanuló vagy dolgozó külföldiek által magukkal hozott gépjárművek esetében a követendő eljárás a vámhatóságok által a beléptetéskor adott státusztól függ.
Szerintem egyébként jobbkormányos kocsival közlekedni Angliában nem veszélytelen. Érdemesebb venni egy angol kocsit, használt autót fillérekért lehet kapni itt.