Vidámpark, Anglia Minehead

Dolgoztál már külföldön? Tudod, milyen az a külföldi munka? Még nem tudod, de mennél? Itt gyűjtjük össze a jó és rossz tapasztalatokat egyaránt.

Vidámpark, Anglia Minehead

HozzászólásSzerző: kispumukli » 2008.12.04. 13:21

Hello,

Nekem is vidámparkos tapasztalatom van és szintén Euwork által :)

Íme:

Én csak ajánlani tudom ezt a közvetítőt,semmi gond nem volt a munkájával kapcsolatban, minden simán ment.......
Nyár végén csoportunk sikeresen megérkezett a Parkba. Akkor kb 40 ember ment ki egyszerre és az Euwork összeszervezte az utazásunkat. Csak repjegyet kellett foglalnunk,mert busz várt minket a reptéren,ami elvitt a Parkba.Elfoglaltuk kicsit szegényes lakásunkat, de hamar otthonossá lehet varázsolni. Nagyon sok magyar fiatal van itt tényleg, kedvesek-jó fejek sok barátot szereztünk már akikkel buliztunk is sokat. Sok munkatársunk van fele-fele arányban magyar és más nemzetiségű emberkék akikkel eleinte nehéz megérteni egymást.....de idővel egyre jobb.
Mivel mindenki másképp beszéli az angolt így tényleg nehéz megérteni + ha nem is tudsz olyan sokat, de semmi gáz......nekünk is megy max kézzel-lábbal :))
Takarítást választottuk fő munkának ami szerintünk a legjobb a többihez képest, bár itt is vannak napok amikor nehezebb.....
Hozzá kell szokni a követelésekhez-munkatársakhoz-kis főnökökhöz, mit mondjunk nehéz de szerintem idővel minden megoldódik....
Ételek tűrhetőek, a közös ebédlőben mindig van olyan ami tetszik és ehető bár tényleg nagyon mások a fűszerek stb....
És tök jó,hogy szabadidőnkben ingyen használhatjuk a medencét,szaunát konditermet,stb. Igazából mindent ami nekik sem kerül pénzbe.
Célunk ezzel a "buli"-val hogy meglévő angol tudásunkat fejlesszük és az otthonihoz képest többet keresni.....ami szerintünk menni fog és azok előnyben vannak, akik elmúltak 25 évesek és kapnak "segélyt" ami havi kb 200 font....
Összegezve, nem bántuk meg hogy kijöttünk, ajánlani tudjuk minden olyan fiatalnak aki kicsit kíváncsi milyen lehet máshol dolgozni, bulizni, világot látni.......1 próbát megér!!!

Ha kérdésetek van ,szívesen válaszolok!
Üdv Mindenkinek!
kispumukli
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2008.12.04. 13:08

Re: Vidámpark, Anglia Minehead

HozzászólásSzerző: balintka » 2008.12.10. 16:13

Sziasztok, rólam azt kell tudni, hogy 31 éves vagyok és az euwork által több, mint egy évig dolgoztam Angliában, Minehead-ben, egy "vidámparkban". Az angolok "üdülőhelynek" nevezik, mert bár van egy vidámparkos része is, de sok más szórakozási, kikapcsolódási lehetőség is megtalálható itt, ráadásul többezer szállóvendég tartózkodik itt hétről-hétre. Egy külön kisváros a kisvárosban, saját élettel, biztonsági szolgálattal, szokásokkal, márcsak azért is, mert a több, mint ezer dolgozó nagyobb része is a kapun belől él.
Sajnos ez az álláslehetőség programdíjas, de cserébe törvényes munkát kap az ember. Emellett vannak ügyintézők a kinti cégnél, akikhez bátran lehet fordulni bármilyen tanácsért. Heti egy alkalommal volt lehetőségem nyelvtanfolyamra járni, tehát nyelvet tanulni itt nem könnyű sajnos, de mégis Angliában azért könnyebben ragad az emberre a nyelv, mint ugye itthon. A munka az, amit előre megmondanak, tehát takarítás, mosogatás, sepregetés, rakodás, senki ne lepődjön meg, hogy TÉNYLEG segédmunkát kell végezni.
Azoknak ajánlanám ezt a munkalehetőséget, akik tapasztalatlanok és nincsen olyan jellegű végzettségük(orvos, szakmunkás, informatikus, élsportoló stb...), amivel más munkát is könnyedén tudnának szerezni.
Ennek a lehetőségnek az előnyei, hogy 35-40 év alatt bárkit felvehetnek rá, törvényes a munkavégzés, pénzt lehet spórolni vele, tapasztalatokat lehet szerezni a kinti életről, munkavégzésről. Kedvezményes a szállásdíj(30 font/hét-külön szoba)és az étkezés. Ha akarsz, dodgemezhetsz is. A szerződés lejártával (ha az illető nem akarja meghosszabbítani) referencia levelet adnak, amivel máshol is több eséllyel lehet munkát találni(érdemes azért legalább egy évig dolgozni egy helyen, hogy az a referencia levél komoly segítség legyen). A táj nagyon szép Minehead körül(Exmoor-hg., a tenger), szépen gondozott túristautakon lehet kirándulni, a kisváros pedig túlzás nélkül állítható, hogy Anglia legszebbjei között van.
A hátrányok a gyengülő angol font és a korlátozottabb nyelvtanulási lehetőség. Én egy év után még a terület viszonylagos elzártságába untam bele.
Mindenestre, aki külföldi munkavállaláson gondolkodik, de még soha nem dolgozott külföldön és nincs agysebészi képesítése sem, annak ez a lehetőség nagyon jól jön, mert bárki által végezhető, törvényes munkáról van szó, ráadásul a kinti kezdéskor bármikor felmerülhető bármilyen problémával nem marad egyedül az ember, mert egy cég részévé válik, ahol vannak olyan munkatársak, akik segítik az embert.Mindezek mellett többet lehet félretenni még most is, hogy gyengül a font, mint itthon(már aki itthon tud mit félretenni).
balintka
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2008.12.06. 08:50

Re: Vidámpark, Anglia Minehead

HozzászólásSzerző: Pati » 2009.02.28. 16:11

Kedves Kispumukli,

nagyon jó visszajelzésekkel találkozom a vidámparki munkákkal kapcsolatban, így az én érdeklődésemet is felkeltette a lehetőség. Úgy látom, az euwork is eléggé megbízható cég, legalábbis, ha vidámparki melóról van szó (a fórumozók szerint) Engem leginkább az érdekelne, hogy mekkora kezdőtőkével érdemes kimenni ahhoz, hogy az első fizetésig jól ellegyünk, jókat-ne konzerveket- együnk, ne szoruljunk rá senkire. Olyan pénzösszeget mondj légyszi, amiben tényleg minden benne van, pl. számlanyitás, egyéb adminisztráció, buszbérletek, rezsi, koszt. Már jártam úgy Angliában, hogy kevés pénzem volt, mert odautazáskor elment benzinre és a házinéni mindenféle munkákat végeztetett velem cserébe azért, mert naponta sonkás kiflivel és egy banánnal 'segített ki'. Ez még a 90-es évek elején volt amikor még csak egyetlenegyféle munka létezett Angliában a magyarok számára: az au-pair-kedés. Most már-úgy látom-van hátterünk, jobban le vagyunk védve, talán még azt sem kérdezik meg tőlünk, hogy van-e Magyarország körül 'óceán', de azért most sem szeretnék kiszolgáltatott helyzetbe kerülni.
A másik,ami érdekelne, az az, hogy csend van-e éjszaka a szálláson, lehet-e normálisan aludni, nem hallatszik-e fel a hangos zene, továbbá, hogy lehet-e egyedül aludni egy szobában, és ha igen, mennyivel drágább ez a lehetőség, mint a kétágyas megoldás.
Válaszodat előre is köszönöm, jó munkát kívánok: Pati
Pati
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.02.27. 19:44

Re: Vidámpark, Anglia Minehead

HozzászólásSzerző: Pálma » 2009.03.02. 14:39

52 éves fiatalos, egészséges hölgy vagyok, 21 éves fiammal mennénk szerencsét próbálni. Ebben a vidámparkban el tudnánk mind a ketten helyezkedni? Előre is köszönöm, ha válaszoltok.
Pálma
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.03.02. 14:15

Re: Vidámpark, Anglia Minehead

HozzászólásSzerző: balintka » 2009.03.08. 22:46

Szia Pálma,

sajnos a vidámparkban 35 vagy 36 év a korhatár, e felett már nem vesznek fel embereket, legalábbis nem ezekbe a munkakörökbe.
balintka
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2008.12.06. 08:50

Re: Vidámpark, Anglia Minehead

HozzászólásSzerző: doroty » 2009.04.04. 18:15

Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy kb mennyi kezdőtőkével érdemes kimenni és hogy mennyit költöttetek az étkezésre.Azt írják, hogy kedvezményt adnak az étkezésre de úgy hallottam, hogy Angliában elég drága a kaja.Előre is köszi:)
doroty
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.04.04. 18:11

Re: Vidámpark, Anglia Minehead

HozzászólásSzerző: ate1 » 2009.05.04. 18:35

Sziasztok !
Szeretnék érdeklődni,hogy milyen nyelvtudás szükséges ahhoz ,hogy itt a vidámparkban tudjak dolgozni.
S még volna egy kérdésem ,hogy hol kell jelentkezni erre az állásra ? Nagyon jó volna ha még ott tudnám az angol nyelvet tanulni,
Előre is köszönöm a válaszokat..Ate
ate1
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.05.04. 18:23

Re: Vidámpark, Anglia Minehead

HozzászólásSzerző: DoKi » 2012.05.04. 20:50

Sziasztok!
A barátnőmmel mi is gondolkodunk rajta, h kihasználjuk ezt a lehetőséget, csak egy pár kérdésünk még lenne: mit jelent a hosszú és a rövid táv, ami a hirdetésben szerepel? Például ki lehet menni egy nyárra? Adott időszakok vannak, vagy szabadabban dől el, h ki meddig maradna kint? Mennyire van lehetőség együtt kimenni?
Előre is köszönöm szépen annak, aki válaszol. :)
DoKi
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2012.05.04. 20:45


Vissza: Tapasztalatok

cron