Németországi idős gondozás

Dolgoztál már külföldön? Tudod, milyen az a külföldi munka? Még nem tudod, de mennél? Itt gyűjtjük össze a jó és rossz tapasztalatokat egyaránt.

Németországi idős gondozás

HozzászólásSzerző: Csilla » 2009.10.14. 21:55

Öt alkalommal dolgoztam Németoszágban idősembereket gondoztam.Tény, hogy a kiközvetítők szűrt információt adnak, nem mondjál el, hogy ez a munka pszichikailag megterhelő és napi 24 órás szolgálat a szószoros értelmében. Tapasztaltam azt is, hogy a német cég aki szerződésben áll a gondozottal, vagy a családjával, nem tisztázza a gondozónő szabadidejét.Mivel ezt a szerződés nem tartalmazza így a németek úgy gondolják-az nem jár.Azonkívül fontos tisztázni, ha valaki ilyet vállal, hogy milyen betegségű a gondozott. Én két esetben jártam úgy, hogy a a gondozottam olyan agresszív volt, hogy kék zöld foltjaim voltak azt hidtem, nem bírom ki az egy hónapot. Sajnos a cég akinek dolgoztam leginkább a saját érdekeit védte a beteg családjával szemben, a gondozónő nem számitott, hiszen rengeteg a jelentkező,ha az egyik nem vállalja oda tesz egy újat, aztán egy másikat és így tovább.
Csilla
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009.10.14. 21:31

Re: Fórumhasználat, moderálás

HozzászólásSzerző: Csilla » 2009.11.09. 22:45

Németországban idősgondozóként dolgoztam. Egy Magyar kft kiközvetítésével, kint Münchenben egy magyar származású de Müncenben élő högy a neve: Joó Gyöngyi( Frau Joó) volt, aki vezette a német ápolási céget. Senkinek nem ajánlom, hogy munkát vállaljon nála, mert nem korrekt, nem jelenti be a dolgozóit és ettől kezdeve teljesen kiszolgáltatottá válnak az emberek. Nem a megállapodott összeget fizeti ki, hanem ettől jóval kevesebbet. Szerződései a gondozottak hozzátartozójával pontatlanok, nem tartalmazzák a gondozónők szabadidejét és ettől kezve a németek úgy gondolják, hogy ez nem jár. Tehát napi 24 órás szolgálat szabadidő nélkül havi 1000,euróért az uti költséget sem fizeti ami jobb esetben oda vissza vonattal 54 euro, rosszabb eetben eléri a 100 eu-t is. Amit még utólag közöla dolgozóival, hogy levon 100,- eurot kiközvetítési díjként. Gongolkodjon el rajta bárki ,de ez így nem éri meg.
A másik nagyon keserű tapasztalatom, hogy én nem egy idős embert kellet hogy gondozzak, hanem egy házaspárt ezért csak 100 eurot ígért plussz ( nem tévedés!! összesen 2 ember után 1100,- eurot kellet VOLNA kapnom) , de ezt sem fizette ki teljesen. Ráadásul a néni egy psichyátriai eset volt. Ezt úgy értem , hogy agressziv volt nem csak velem hanem a férjével is. Szinte nem is lehetett őket magukra hagyni. Kék zöld foltos voltam ,mert a néni ha rájött a dühöngés vagy ha valamit nem úgy csináltam ahogy ő a beteg elméjével gondolta rúgott, harapott ütött. Én persze jeleztem a hozzátartozóknak, de ők csak elnézést tudtak kérni. Joó Gyöngyi pedig csak telefonon osztogatta a tanácsait, de nem jött segíteni, pedig ő is tudta, hogy a néninek a lánya nem adja be az orvos által előírt nyugtatót. Az utolsó héten a néni még egy dührohamában mellbe rúgott . Most aki ezt olvassa gondolhatja azt, hogy miért mentem a közelébe? Mert öltöztetni , mosdatni, wc-ztetni kellett tehát elkerülhetetlen volt az érintkezés és ő ezt ilyenkor tette. A történet slusszpoénja az volt, hogy amikor hazajöttem pihenni , és elmentem mammográfiai vizsgálatra találtak egy csomót a mellemben. Én ezt jeleztem is Joó Gyöngyinek, és ő megpróbálta azzal hárítani a felelőségét, hogy biztosan én provokáltam ki, hogy velem agresszív volt a néni!! Én ezek után nem utazom ki soha többet neki dologozni, és a mai napig tartozik 200 euroval!!
Csilla
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009.10.14. 21:31


Vissza: Tapasztalatok

cron