Au-pair voltam Londonban

Dolgoztál már külföldön? Tudod, milyen az a külföldi munka? Még nem tudod, de mennél? Itt gyűjtjük össze a jó és rossz tapasztalatokat egyaránt.

Au-pair voltam Londonban

HozzászólásSzerző: csilla82 » 2008.12.02. 19:56

2007. áprilisában pont a 25. szülinapomon utaztam ki Londonba, na, nem ez volt a szülinapi ajándékom pusztán így alakult.

Előzmények: Másfél évig dolgoztam egy általános iskolában kezdő pedagógusként, aztán kicsit kilátástalannak éreztem ezt a pályát így úgy döntöttem barátnőim ösztönzésére (évek óta Londonban élnek), hogy próbáljak meg külföldön dolgozni. Ők azt mondták, hogy vegyek egy repjegyet, aztán max. 2-3 hét és találok munkát. Na én ettől egy kicsit gyávább voltam ezért elkezdtem különböző ügynökségek után nézni, majd rátaláltam a gyermeksziget.hu-ra ahol magánszemélyek keresnek baybsittereket, au-pair-eket.
Itt találtam egy magyar lány hirdetését, aki Londonba a saját helyére keresett utódot. Felvettem először vele, majd a családdal is a kapcsolatot, aztán végül is engem választottak :) . Ebben a tanári végzettségem nagyban hozzásegített. Nagyon fontos nekik az, hogy mit tanult az ember és milyen tapasztalatai vannak.
A legutolsó már kinti tapasztalataim pedig már arról tanúskodnak, hogy nagyon telített a piac, rengeteg a pedagógusi végzettséggel rendelkező, angolul jól beszélő, jó angol referenciákkal rendelkező au-pair, ezért egyre nehezebb.

Megérkeztem: A család aranyosnak tűnt, de rendkívül rosszul éreztem magam (francia apuka, német anyuka). Ennek a soknyelvűségnek az elején nagyon örültem, viszont gyorsan rá kellett jönnöm, hogy egyik gyerek sem mer megszólalni angolul, mivel mindenki más nyelven beszél velük. Viszont én azért mentem, hogy nyelvet tanuljak- ANGOLT :) !! Aztán kiderültek még dolgok, hogy az a 120GBP amit nekem hetente fizettek a napi 11 órás munkáért kizsákmányolás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na, gyorsan el is szöktem (1 hónapig bírtam)
Átcihelődtem Londonon a barátnőmhöz, aki felhívott egy- két ismerősét (au-pair-eket) és hétfőn már kezdtem az új angol családomnál (szombaton jöttem el).
Segítőkész magyarok: Nekem vadidegen magyar lányok segítettek: végül ismerősök ismerőseinek az ismerősei :) !!! Ahol laktam DNY-Londonban sok magyar au-pair dolgozott 1 km körzetben legalább 5 magyar lány. Igaz a városrészt is „nappy valley”-nek hívták, szóval rengetek kisgyermekes család lakta. Nagyon jó kis csapat kerekedett, sokat segítettünk egymásnak, aki hallott plusz melóról és neki nem volt ideje elvállalni ajánlotta a másikat, vagy ha csak egyszerűen depis volt valamelyikőnk ott volt valaki, akihez szólhatott –MAGYARUL :) !!!
Azt tudnám összességében elmondani, hogy aki rászánja magát, az tudjon angolul.
Nyelvtudás nélkül=öngyilkosság!!!
5- 6 évvel ezelőtt még lehet, hogy talált így is az ember munkát, de most még a mosogatóknak is kell tudniuk angolul. Szóval minimum alap szinten beszélj, ha Angliában szeretnél dolgozni, ja és nem árt, ha vannak referenciáid, mivel az angolok referencia mániásak és főként az angol munkatapasztalatot részesítik előnyben!!!
Végül leírok néhány adatot a fizetésekre vonatkozóan (ezek saját tapasztalatok):
Live-in
ha heti 25 órát dolgozol, akkor vagy au-pair 70-90GBP/hét
ha heti 30-35 órát dolgozol, akkor au-pair plus vagy 90-120GBP/hét
Ja és a hétvégéid ilyenkor szabadok, de minimum 2 nap szabadnap jár, persze kaja, szállás ingyenes.
Live-out
Ezeknél a munkáknál kellenek már a jobb referenciák (többnyire angol), folyékony nyelvtudás, van amelyik család még elsősegély tanfolyamot is megkövetel. Viszont ezzel a melóval nagyon jól lehet keresni, igaz sokat is kell dolgozni átl. 10 óra/nap. A fizetés 250GBP-től kezdődik nagyjából, persze függ a gyerekek számától, életkorától, meg a munkaidőtől. Ja a határ a csillagos ég :) A legjobb nannyk akár 500GBP is megkeresnek hetente. (ezek csak saját és ismerősök tapasztalatai 2007-2008)

Szóval hajrá!!!!!!!!!!!
csilla82
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2008.12.02. 19:47

Vissza: Tapasztalatok

cron