Vendéglátósok vagyunk Angliában

Dolgoztál már külföldön? Tudod, milyen az a külföldi munka? Még nem tudod, de mennél? Itt gyűjtjük össze a jó és rossz tapasztalatokat egyaránt.

Vendéglátósok vagyunk Angliában

HozzászólásSzerző: patyusz » 2009.09.10. 19:59

Sziasztok,

2006 januárjában munkaajánlat nélkül, barátnőmmel nekivágtunk Angliának. A párom alig tudott angolul, s kezdetben én is nagyon nehezen értettem meg őket. Mindössz egy hétre foglaltunk hotelszobát, hogy azidő alatt majd keresünk munkát és szállást. Lutonba repültünk, s hotelszobát is ott béreltünk. A már fél éve kint élő testvérem adott kezdőkölcsönt, enélkül nem biztos, hogy ment volna, kb. 800 font kölcsönt kaptunk tőle, tehát gyakorlatilag fejenként 400 font kölcsönt kaptunk csak.
Egy hétig Lutonban próbálkoztunk, de nem találtunk semmit, hát bementünk Londonba, ahol kaptunk szállást magyar cégől. Az Angliába érkezéstől számított 21. napon mindketten találtunk munkát. Nem volt túl jó, de simán felvettek mindkettőnket egy hotelbe, párom nem jól keresett, én megkaptam a minimálbért (párom nemigazán...). Nem volt túl jó, de legalább jött a folyamatos jövedelem.
Mivel volt munkahelyünk, simán lett bankszámlánk, és az NI-szám beszerzése sem votl nehéz.
Pár hét munka után új munkahelyet néztünk, s egy takarítós cégnek dolgoztunk egy rövid ideig. Náluk több helyen takarítottunk, néha naponta is más-más helyszíneken, így nem votl unalmas.
Aztán hazamentünk egy szabadságra, s míg otthon voltunk, hívott engem egy munkaközvetítő, akiknél korábban jelentkeztem. Ők adtak munkát nekünk Newcastle-ben, ezért odaköltöztünk, s 2 évig dolgoztunk a newcastle-i repülőtéren, mint bár, étterem személyzet. Nyár végére visszafizettem a kölcsönt a testvéremnek. Itt Newcastle-ben jól belejöttükn a helyi brutális akcentus (geordie) értelmezésébe. Tavaly nyáron új munka után néztünk, s egy rövid kihagyás... 2 hónap munkanélküliség után a párom részmunkaidős takarítást talált, én pedig egy autóalkatrész-gyárba mentem munkaerő-kölcsönző cégen keresztül. Kerek 10 hetet dolgoztam ott, majd a válság hatására az autógyártás csökkenésének mellékhatásaként újra munkanélküli lettem. Mindössze 3 hét kihagyás után egy hotelben helyezkedtem el, ahol azóta is dolgozom, máig is Newcastle-ben, sőt most már a párom is itt dologzik.Nem is olyan nehéz igaz?
patyusz
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2009.03.31. 22:43

Vissza: Tapasztalatok

cron