korzika-Franciaország

Dolgoztál már külföldön? Tudod, milyen az a külföldi munka? Még nem tudod, de mennél? Itt gyűjtjük össze a jó és rossz tapasztalatokat egyaránt.

korzika-Franciaország

HozzászólásSzerző: korzika » 2009.08.28. 15:47

BEVEZETŐ Korzika!Csodálatos elragadó lenyűgöző! Na ebből semmi nem igaz. Illetve elragadó.Igen, a kis pénzedet ragadja el.ennyi a szigetről.A komp "tőzsde" szerint működik , annyi amennyi.Van mikor 30 és van mikor 300 euro.Kis csapattal mentünk a tutira, ami természetesen nem volt igaz. Szállás a félkész házban volt 7főnek egy zuhany egy wc. Hútő mosógép volt.Igaz lomtalanításból visszamaradt de volt.Klíma - felejtsd el.Amúgy mindenhol van de ott ez sem volt.
A környék legnagyobb építési vállalkozójánál dolgoztunk, és volt helyi korzikai segítség, plusz egy ott élő magyar is.D.Gábor.
( Így nem sértem a személyiégi jogait- sajnos)Kőműves munkára szerződtünk, amiből aztán lett gipszkartonos munka meg parketta rakás is, és persze minden reggel árnyaltan közölték" ha nem tudjuk megcsinálni akkor minden magyar mehet a p....-ba egy cent nélkül, meg ha ez nem meg az nem akkor is.Kicsit több mint 2 hónapig húztuk a dolgot , természetesen az elszámolás is hasonló volt. Az össze írt teljesítményt a vállalkozó rövid toll vonással áthúzta és közölte hogy az nem lehet annyi mert az építész terven nincs is ekkora felület.Majd miután jeleztük hogy ez nem így van , és kértük hogy mérjuk fel együtt, azt mondta hogy nem jön , csináljuk meg mi, és másnap reggel folytatjuk. Na onnantól nem vette fel a telefont, és magyar számot azóta sem. ennek két hete.
Aztán az általa "elszámolt" teljesítménynek megfelelő pénzt (csekken) felvenni.Igen, de további fondorlat: nem lehet csak 3munkanap után felvenni a pénzt. Helyi szokás!!!
Aztán plusz meglepi:A szerződésben a szállást a mi megrendelőnknek kell biztosítani.Ez tiszta-de nem nekik.A szállásadó mit sem törödve az orra alá tolt szerződésről azt közölte, hogy egyetlen magyar sem megy sehova, míg ki nem fizeti a pénzt!
Mivel -ha valaki nem tudja, annak mondom- korzika a maffia őshazája(hallgatás törvénye, vérbosszú, amit ma is végre hajtanak)így az ilyen jellegű mondatokat, mégha mosolyogva is mondják akkor is nagyon komolyan kell venni." A tengerbe csak befele úszhattok kifele nem", pedig igazán súlyos fenyegetés.Igy nem maradt más: fizettünk.
Hiába szerződés,bejelentés itthon mindenkit lebeszélek róla, főleg ha magyarok segítenek.Sajnos ellenségek és becsapnak.
Jelenleg megtettük itthon és korzikán is a feljelentést ki tudja mi lesz belőle.
A város ahol dolgoztunk- Porto Vecchio, a vállalkozo pedig SARL PROBAT vagyis probat kft, vezetője jean-cloude tafani.
Francia kapcsolat egy házaspár Jean-marie Campagna, a kint élő magyar,D.Gábor. Kerüljétek el messzire őket.
korzika
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009.08.28. 14:59

Re: korzika-Franciaország

HozzászólásSzerző: kudeta11 » 2011.08.14. 13:29

Talan igy ket ev elteltevel annyi megjegyzes,hogy D.Gabort rehabilitaljuk!Helyette nyugodt szivvel irhatjuk Delly Leandri-t!
Szallodat es ettermet uzemeltetnek Care Noir hotel es restaurant neven!
Na ide tenyleg ne menjen SENKI!
kudeta11
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2011.08.14. 13:17

Re: korzika-Franciaország

HozzászólásSzerző: imrelaszlo » 2012.03.05. 12:16

sziasztok..
Korzikáról nekem sport élményeim vannak így csak jót tudok mondani róla. Csodálatos.
Viszont van német tapasztalatom. Friss! Egy hónapja kellett hazajönnöm nem jó szántamból.
Német bejegyzésű cég szegedi &partner Gbr. Nem fizettek ki és azóta is keresem a cégvezető nőt....
Kerülje mindenki.
lászló
imrelaszlo
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2012.03.05. 11:19


Vissza: Tapasztalatok

cron